/* UA-137742137-3 */
APP/ SMS: 06-83488164 | NEDERLAND GRATIS VERZENDING | INFO@AFECTO.NL

Hoe werkt onze bio ethanol brander?

Het verwarmen met onze bio brander is zeer eenvoudig.

U kunt met de bijgeleverde regelaar het reservoir openen en tot een paar centimeter onder de rand bijvullen. Daarna aansteken. Dat is alles….

Met onze bio brander kunt u de hoeveelheid warmte zelf regelen.  Zet u de schuif helemaal open dan brandt de haard maximaal en geeft de kachel de meeste warmte.

Hoe dichter u de schuif zet hoe minder warmte de kachel zal afgeven.
Met de regelaar kunt u de kachel ook helemaal doven.

Vul niet gelijk bij maar laat de kachel eerst afkoelen.

Het reservoir dat u bij de kachel bijgeleverd krijgt is heeft een capaciteit van 1 liter of 1,5 liter (zie informatie).
Geheel bijgevuld geeft dat een héle avond gezellige warmte.
De warmte afgifte van onze sfeerhaarden is 3.19 w/h  (vergelijkbaar met een elektrische kachel van 3000 watt )

Veiligheid:

We besteden veel aandacht aan veiligheid. Al onze bio ethanol branders zijn bij goed gebruik absoluut veilig. Let altijd op bij aanschaf dat u kwalitatieve goede bio branders koopt…laat goedkoop geen duurkoop zijn. Lees ook onze tips pagina

  • In onze bio ethanol branders zal de bio ethanol er nóóit uitlopen. Dus bij stoten of omvallen zal er geen ethanol uit de brander lopen. Zelfs wanneer u de bio ethanol brander op de kop gaat houden zal er geen bio ethanol uit de brander lopen. Dit komt doordat de branders zijn voorzien van keramische wol.
  • Keramische wol heeft de eigenschap dat het zorgt voor veiligheid én een langere brandtijd van uw bio ethanol brander.  Verder is deze wol tot zeer hoge temperatuur (tot wel 1000 graden!) hittebestendig. Vele malen hoger dan dat de temperatuur met de bio brander bereikt gaat worden.

Veiligheid voor alles!  Het enige waar u rekening mee moet houden…vul niet bij wanneer de bio ethanol brander brandt én als de temperatuur na het branden van de brander nog te hoog is. Laten afkoelen en dan kunt u normaal bijvullen.

Kijk ook eens op ons Youtube kanaal:

Bijvullen

Aansteken